(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

GOOGLE SEARCH KEYWORD " BOGEL " - MOST USED BY MALAYSIAN'sBy  Sic Fallacy     7/07/2010 05:33:00 AM     
Menurut satu statistik yang didapati dari laman web carian popular, iaitu Google, kata kunci ‘bogel’ merupakan keywood yang paling popular untuk bulan ini ( ketika artikel ini ditulis oleh abg. Budiey ) iaitu sebanyak hampir 30 ribu carian. Carian ini termasuklah, kata kunci yang terkandung perkataan bogel di dalamnya seperti “melayu bogel, bogel, gambar artis melayu bogel, pelajar uitm bogel, gambar janda bogel” dan banyak lagi.

Dalam statistik itu juga, menunjukkan, carian untuk keyword ‘bogel’ ini mendapat sambutan semenjak tahun 2004 lagi dengan Malaysia mendahului senarai pencari keyword bogel tersebut dan diikuti negara Brunei Darul Salam, Indonesia dan Singapura. Bagi negara-negara lain seperti Belanda, Jerman, United Kingsom dan United States, pencari keyword ‘bogel’ ini adalah sedikit.

Satu lagi triva yang menarik, bagi negara Malaysia, penduduk Kota Bahru, Kelantan merupakan bandar paling banyak mencari keyword ‘bogel’ diikuti Batu Pahat, Kuantan, Johor Bahru dan Petaling Jaya. Ish ish, dahsyat juga orang Kota Bharu ni deh. Manakala penduduk Kuala Lumpur paling sedikit mencari perkataan ‘Bogel’. Rakyat Kuala Lumpur semua baik-baik je kan?

Dari kajian dan statistik ini boleh mengambarkan hala tuju dan mentaliti masyarakat dalam berhadapan dengan kehidupan seharian. Mungkin kajian ini boleh digunakan oleh pengiat industri hiburan untuk mempertingkatkan lagi kutipan filem mereka untuk menjadikan lebih box office. Kerana kutipan box office memastikan filem itu berkualiti atau tidak. Hehehe.
+ ARTIKEL ASAL ADALAH MILIK SEPENUHNYA OLEH SENSASI SELEBRITI +

Nota kaki: Saia bangga kerana saia anak Malaysia.

Hahahahaha..

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

No comments:


Translate