(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

METABOLIC 666By  Sic Fallacy     7/27/2010 06:59:00 PM    Categories, 


Angka 666 dalam bahasa Latin boleh membawa maksud sebagai DIC LVX = “dicit lux” – suara cahaya. FYI, Syaitan dalam bahasa Latin sering diberi nama sebagai Lucifer (Lux Ferre) atau si pembawa cahaya. Dalam istilah astrologi disebut juga sebagai Bintang Fajar atau Venus atau planet ke-enam terbesar dalam sistem galaksi kita.


Number of The Beast666 dalam angka Rumawi = DCLXVI atau dalam arti kata lain dalam angka 666 tersebut telah dapat merepresentasikan seluruh angka yang terdapat dalam angka Rumawi (D = 500, C = 100, L = 50, X = 10, V = 5, I = 1)..

Semua yang buruk dan jahat konon mempunyai kaitannya dengan angka 666 seperti roulet, apabila semua angka di meja roulet dijumlahkan akan menjadi 666.
Berzina itu dosa berat maka dari itu angka 666 dalam bahasa Yunani mempresentasikan XES (sex terbalik) atau Χ Ξ Σ (Chi Xi Sigma) sebab dalam bahasa Yunani maupun Ibrani, abjad mereka itu juga identik dengan angka. Begitu juga dengan nama dari Kaiser Nero dalam bahasa Ibrani ini bisa ditulis dengan angka 666 (Neron Kesar).. Racun yang mematikan adalah racun 666 = racun Hexachloride yang diambil dari formula kimia C6H6Cl6. Hal inilah yang menyebabkan angka 666 selalu di kenali dengan unsur Satanisme atau hal-hal yang berbau pemujaan.


Satanic Symbol

Simbol atau lambang klan ( kumpulan ) adalah sumber atau inspirasi kekuatan yang digunakan pengikut aliran sesat untuk memohon bantuan kekuatan jahat dalam dunia ghaib dan pemujaan syaitan. Tetapi penggunaannya baru bisa efektif jika dalam bentuk tiga dimensi.

Simbol digunakan orang untuk menarik perhatian kekuatan gelap. Sebahagian besar dari kita belum sepenuhnya menyedari kekuatan misteri dari simbol-simbol yang digunakan. Terkadang kita menggunakannya sebagai kalung yang melingkari leher, jadi gelang di pergelangan tangan, atau menyimpannya di dalam bilik.

Hati- hati…!!!

Simbol-simbol itu sesungguhnya bukan gambar tak bermakna.. Tapi ada kekuatan jahat di baliknya. Waspadalah, di mana pun terdapat pengaruh klan, simbol-simbol ini pasti digunakan, khususnya yang berhubungan dengan kekuatan jahat. Kuasa kegelapan sudah pasti mengenal simbol-simbol ini dengan mudah. Jadi, bila kamu termasuk salah seorang pemilik simbol-simbol ini dan menggunakannya, kemungkinan besar akan mudah dipengaruhi oleh syaitan.

Inilah beberapa simbol syaitan :

1. Ankh

Sekali pandang,simbol ini mirip dengan salib dalam ajaran kaum Nasrani. Tapi tidak, gambar ini sama sekali tak ada hubungannya dengan salib. Ankh merupakan salah satu simbol kekuatan terdahsyat dari dunia kuasa ilmu hitam. Bila dibaca sejarahnya, Ankh berasal dari mistik Mesir kuno.
Pada masa itu Ankh dipergunakan dalam upacara pemujaan dewa Ra, iaitu dewa matahari Mesir kuno.Ra juga dianggap sebagai pencipta alam semesta dan disembah oleh orang-orang Mesir kuno. Lingkaran di atas kepala adalah gambaran matahari. Ankh merupakan simbol reinkarnasi. Namun konsepnya berbeza dengan ajaran Budha dan Hindu. Dalam ajaran Mesir kuno, Ankh bermakna sebagai keabadian hidup. Syarat utama untuk menggunakan simbol ini, orang-orang Mesir kuno diwajibkan mempersembahkan kesucian para gadis suci dalam sebuah pesta ritual yang menyeramkan.

2. Pentagram

Simbol ini sering digunakan oleh para tukang sihir perempuan dalam melakukan amalan mistiknya. Pentagram berhubungan dengan Lucifer dan tukang sihir perempuan percaya bahawa Lucifer bererti “putra sang pagi”. Ada beberapa kebenaran dalam gambaran tentang syaitan yang dilukiskan sebagai seorang ‘malaikat penerang dan merupakan salah satu makhluk terindah yang pernah diciptakan.. Kerana itu, rasa bangga dan kesombongan telah menguasai diri Lucifer. Kerana sifat itu juga yang membuatnya terus berada dalam kesesatan.Jika pentagram ini diputar secara terbalik, bentuknya jadi semacam binatang yang “bertanduk”. Atau bila diamati secara mandalam. simbol bintang ini dalam perputarannya seakan-akan membentuk wajah syaitan. Dan sampai saat ini Pentagram dijadikan sebuah simbol yang dipergunakan seluruh gereja syaitan atau Church Of Satan di dunia.

3. Hexagram

Disebut Hexagram karena berbentuk bintang segi enam. Hexagram sering dipergunakan dalam upacara ritual mistikatau ilmu hitam. Simbol ini harus tersedia ketika menyeru syaitan secara berulang-ulang selama ritual berlangsung. Perkataan ‘Hex’ itu sendiri berasal dari lambang ini.Terdapat sebuah catatan penting yang mengatakan Hexagram yang pernah digunakan oleh ahli silap mata terkenal Cellini. Dulu, dia dan muridnya, Cenci, cuba mencabar segala hantu dan syaitan dari dalam sebuah lingkaran yang telah dilukiskan di atas tanah di Coliseum (stadium besar), di kota Rom. Kebanyakan syaitan memang akan muncul bila diundang, tapi setiap kali kehadiran makhluk itu pasti akan merosakkan ritual. Tapi Cellini yakin, selama dia dan muridnya berada dalam lingkaran akan terselamat dari serangan makhluk tersebut. Pada saat itu Cenci mengaku telah melihat 5 makhluk yang menyeramkan dan lebih besar darinya sedang berusaha sekuat tenaga untuk menembus lingkaran Hexagram.

SUMBER: EMAIL.

Nota kaki: saya seorang Hexakosioihexekontahexaphobia. Hahahaha.. Kamu tahu apa maksud nya? Tunggu entry lain. Bye.

E.N.D


About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

No comments:


Translate