(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

A.N.A.K BUKAN SAMPAHBy  Sic Fallacy     8/10/2010 04:18:00 PM    Categories 


mayat bayi ditemui di kawasan pelupusan sampah di Bercham, Perak, semalam.

IPOH 9 Ogos - Usianya baru dua bulan dan sudah dilahirkan dengan selamat tetapi apalah dosanya sehingga bayi lelaki ini sanggup dibuang sehingga menemui ajal.

Dibalut dengan lampin, tudung putih dan kain batik, bayi itu dibungkus dalam plastik sampah hitam sebelum ditemui di tempat pelupusan sampah di Bercham dekat sini hari ini.

Mujurlah ia ditemui seorang pencari barang lusuh, Ahmad Sufian Zulkifli, 30, kira-kira pukul 1.45 petang ini selepas ia dipercayai dikutip lori pengangkut sampah Majlis Bandaraya Ipoh (MBI).

"Saya menemui satu beg plastik. Ketika dipegang, kandungan seperti lembik.

"Saya mula syak sesuatu dan membukanya sebelum menemui mayat seorang bayi lelaki," katanya yang masih terkejut dengan kejadian itu.

Rakannya, Rohimah Bani Amin, 25, pula berkata, mayat bayi itu kelihatan seperti dijaga rapi apabila ia dipakaikan baju berwarna putih dan kuning.

Dia yang menghubungi polis sebaik sahaja Ahmad Sufian menemui bayi itu memberitahu, lubang hidung bayi tersebut bagaimanapun disumbat dengan kapas.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis negeri, Datuk Zakaria Yusof ketika dihubungi Utusan Malaysia mengesahkan kejadian tersebut.

Beliau berkata, polis masih menunggu laporan forensik ke atas mayat bayi lelaki tersebut yang turut mempunyai kesan lebam di seluruh tubuhnya.

Zakaria meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu supaya menghubungi Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri di talian 05-2451222 bagi membantu siasatan.

Ada lagi kes semacam ini di SINI dan SINI.

Sumber: Utusan Malaysia Online.


Nota kaki: Kejam!

Mengapa?

Sedang haiwan pun sayangkan anak nya.

Kita manusia yang diberi Allah akal dan fikiran, nda mampu berfikir, malah sanggup melakukan lebih teruk daripada binatang!

Apa punca ini berlaku?

Kerana pandai buat, namun nda berani menanggung..

Dan..

Jika mahu juga melakukan itu masi..

Can u read this?

Yes! We CAn~!

Errr..ini bukan bermaksud saia ingin mengajar, hanya sekadar memerli..


E.N.D

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.


Translate