(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[MUST READ THIS SHIT] INTERNATIONAL BURN A KORAN DAYBy  Sic Fallacy     8/03/2010 12:51:00 PM    Categories, 
Sebagai mem'protes dari apa yang mereka sebut, Agama islam sebagai " agama dari syaitan" sebuah gereja nondenominasional di Gainesville, Florida telah merancang untuk menjadi tuan rumah bagi menyambut hari membakar Al-Quran Sedunia yang akan berlangsung pada hari ulang tahun ke-9 memperingati kejadian serangan 11 September.

Dengan menggunakan laman sosial FACEBOOK sebagai medium promosi,The Dove World Outreach Center berkata,pada hari itu sekitar jam 6:00pm hingga 7:00pm, seluruh penganut agama kristian akan berkumpul dan membakar Kitab Suci Umat Islam, Al-Quran sebagai tanda memperingati mangsa 9/11 disamping sebagai amaran kepada umat Islam.

"Kami percaya bahawa Islam adalah syaitan, Islam menyebabkan berjuta-juta orang masuk neraka, itu adalah agama menipu, itu adalah agama kekerasan dan itu terbukti beberapa kali lebih banyak," kata Pastor Terry Jones.
+ Powered by Youtube +

Dimaklumkan,bahawa Jones dan pihak gereja nya menggunakan Youtube juga sebagai saluran untuk menyebarkan mesej-mesej mereka.

"Maksud saya bertanya pada diri sendiri, adakah anda pernah benar-benar melihat seorang Muslim sangat senang Ketika mereka sedang di jalan ke Mekah?? Saat mereka berkumpul bersama di masjid di tingkat? Apakah itu kelihatan seperti agama yang benar kegembiraan?" Jones bertanya di salah satu posting YouTube nya.

"Tidak, untuk saya ini nampak seperti agama syaitan."

Hal ini berlaku selepas Council on American-Islamic Relations, menyebarkan 100,000 naskhah Al-Quran kepada penduduk setempat,sebahagian luar kawasan penduduk Islam di sana dan pemimpin negara untuk dibaca sebagai amalan di bulan Ramadhan kelak.

"Muslim Amerika dan orang lain dari hati nurani mereka harus menyokong usaha pendidikan yang positif untuk mencegah penyebaran Islamophobia," kata juru bicara CAIR Ibrahim Hooper.

Persatuan Kebangsaan Evangelis, payung bangsa yang terbesar kumpulan Quaker, mengeluarkan kenyataan mendesak gereja untuk membatalkan acara tersebut, amaran itu boleh menimbulkan ketegangan di seluruh dunia antara kedua-dua agama.

"Memanggil anggota NAE untuk mengembangkan hubungan kepercayaan dan menghormati dengan tetangga kita dari agama lain diciptakan Tuhan. Umat manusia sama dijadikan menurut gambaran-Nya, dan kerana itu semua harus diperlakukan dengan martabat dan rasa hormat," katanya dalam kenyataan itu.

Laman Facebook milik Jones kini mempunyai lebih daripada 1,600 orang peminat. Dan semakin meningkat selepas dia membuat kenyataan mengenai International Burn A Koran Day.

"Api kekal adalah satu-satunya tujuan Quran, jadi kami ingin meletakkan Quran di dalamnya - api!" kata Jones dalam laman nya.

Tapi kumpulan lain dalam Facebook dengan lebih daripada 3,100 peminat mengatakan mereka berdiri "melawan intoleransi yang tidak menghormati dan orang-orang ini bukan untuk orang-orang Muslim" dan mendorong orang untuk melaporkan Laman Dove's ke Facebook.

Kumpulan lain yang menjadi sasaran yang mana mereka sebut "kafir," pusat Dove juga perancang untuk memprotes terhadap Datuk Bandar Gainesville Craig Lowe, seorang gay, di Gainesville's City Hall. Protes itu tidak berjaya untuk memprotes kempen pemilihan Lowe.


"Kita protes penyimpangan seksual kerana Bible juga memprotesnya. ... Apa yang diterima untuk kepimpinan saat ini menjadi diterima masyarakat esok," kata pihak gereja dalam entri blog-nya tentang acara tersebut.

Di halaman depan pusat Bantuan itu, pelbagai signboard "Protest August 2nd, No Homo Mayor for City Hall,"papan protes di sana bukan hanya satu, tetapi tiga papan signboard dengan kata slogan "Islam adalah syaitan."

Salah satu papan tanda protes - yang membaca "Islam" di satu sisi, "Iblis" di sisi lain - telah dirosakkan. Pada minggu terakhir blog nya, gereja mengatakan papan protes itu akan digantikan.

"Ini milik peribadi dan vandalisme adalah kejahatan di Amerika," kata blog. "Dalam Islam, banyak tindakan yang kita anggap sebagai kejahatan didorong, dimaafkan atau berlindung di bawah ajaran Islam dan amalan, ini alasan lain untuk membakar Quran .."

SUMBER: EMAIL.

Nota kaki: .............


E.N.D


About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

No comments:


Translate