(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

MALWARE EVERYWHEREBy  Sic Fallacy     9/21/2010 04:11:00 PM    Categories, 


Oh! Shit.

Dunia siber kini diserang dengan ganas oleh malicious software atau bahasa mudahnya malware, dan ini menyebabkan aktiviti ber'blogwalking saia terganggu sejak malam kemarin. Oh! Mengapakah...

Malware, perisian perosak yang merujuk kepada perisian yang direka bagi membolos atau merosakkan sistem komputer tanpa kebenaran secara jelas daripada pemilik. Istilah ini seringkali digunakan oleh golongan profesional komputer sebagai istilah payung kepada bentuk-bentuk kod perisian yang mampu mendatangkan keburukan kepada komputer tanpa pengetahuan penggunanya ataupun paling tidak mengganggu privasi pengguna tersebut.

Perisian yang berasaskan malware dicipta oleh penciptanya dengan tujuan atau niat tersendiri. Ia termasuk virus komputer, worm, trojan, kebanyakan rootkit ( teda kewujudannya ), spyware, adware menipu, dan perisian jahat dan yang tidak dikehendaki lain. Menurut undang-undang, perisian perosak kadang kala dianggap sebagai pencemaran komputer.

Baiklah. Kamurang perasan atau teda dengan ayat adware penipu? Adware atau perisian iklan adalah punca yang paling berkait rapat dengan situasi sekarang ini. Dan, kamurang perasan yang innity adalah salah satu yang telah di 'blacklist' daripada google kerana disyaki menghidap jangkitan virus malware ( kenyataan ini dibuktikan dengan enjin carian Google Chrome )Oleh yang demikian, beberapa belog terpaksa saia hentikan SEMENTARA aktiviti ber'blogwalking di beberapa belog.
Sorry guys. Ini untuk menyelamatkan nyawa lappy saia. Huhuhu.. But, dont you worry, when everything back to normal, saia akan terus melawat belog kamurang, ok!Nota: dan saia sedang dijangkiti virus-virus cinta.

Oh, Chentaku..

Miahahahaha..
E.N.D


About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

No comments:


Translate