(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

SUATU MASA..



By  Sic Fallacy     10/01/2010 03:46:00 PM    Categories,,, 
Dahulu, saia seorang penggila internet. Bukan kerana MiRC! Myspace! Friendster! Facebook! atau berbagai-bagai lagi soSIAL network yang lain ketika itu.

Penggunaan internet saia begitu terhad, sehinggalah saia TER'kelik website ini. Terus lah terlekat. Wajib diletakkan 1 tab, siap bookmark segala bagai.

Ketagihan ber'internet bermula selepas itu. Sehingga sanggup untuk register streamyx, broadband! untuk bilik sendiri.

Muahahahaha.

Suatu hari....

Website ini senyap.

Dan..

Menghilang..

Hanyalah ter'tera;

This Account Has Been Suspended.

Terkejut!

Salah taip URL kah?

Sehinggalah founder website tersebut menyatakan terdapat masalah mengenai kandungan dalam website.

Sigh~

http://scukz.com.
Dalam kenangan.



Tapi sekarang, beliau muncul dengan 1 projek yang secara saia anggap sebagai " mega hebat" ;
Oh! Media Network.

Sehinggakan trademark " OH! " melahirkan fenomena dalam dunia maya ( samalah seperti " 2u " selepas maybank ) Dan menjadikan website-website dalam project Oh! Media Network ini meningkat naik dalam sekelip mata.


Syabas, Khai & Team.




Nota;
" Khai, scukz.com punya kes bila maw setel? "





Entry ini bukanlah untuk mem'bodek atau segala bagai. Sekadar mengimbau kenangan lalu ( huhuhu ) serta meng'kagumi usaha anak Melayu dalam menggunakan kemudahan teknologi secara berhemah untuk berjaya.

Entry ini juga adalah sebagai tanda rasa hormat saia ( secara peribadi ) kepada Encik Khai " yang bukan terrorist ".


Miahahahahaha..






Ikhlas dari,
Scukz Army From Borneo.


About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

15 comments:

Rosmerah said...

Terbaekk :)

GematriA™ said...

Rosmerah: trimas coz sudi singgah dan komen d belog saia yang merapu dan hodoh ini.

neyra shazeyra said...

eh rosmerah dtg sini? mencik auwww...mesti sbb nampak link i bg khai td kan? ahaks.

dear, nama penuh khai tu salah kahkahkah

eh eh dah boleh pon komen blog ni. ingat tak rety

GematriA™ said...

tuan punya badan tia hadir. Awek dia pun jadi lah. wakakakakaka..

neyra shazeyra said...

gatai kamu ye

GematriA™ said...

bwahahahaha.

[off topic] ketiadaan masa utk p membayar bil mengakibatkan segala sms teda dibalas. ish, mw number opis? ehehehehe

IN said...

oh, saya suka ayat2 anda di atas.. Oh, saya saya suka ohmedia, oh, xtau pulak scukz.com ada kes, oh, anda mberitahu saya..oh, terima kasih..

GematriA™ said...

in: Oh, trimas coz drop comment dlm belog saia yg sandi ini.
oh, jemput dtg lg.
oh, oh, adess...

neyra shazeyra said...

ya allah si IN ni dtg sini rupanya. cisss

IN said...

oh, salah masuk blog ke? haha~

GematriA™ said...

wakakakaka..

Khai said...

Salam..

AHahaha! tak tahu nak cakap ape.. yang penting zaman scukz.com dulu memang xkan dilupa sampai bila-bila.. komuniti forum yg amatlah fenomena pada ketika itu.. naik kejap je kan masa tu ata sokongan korang semua.. Hehhe..

Dan dari scukz lah wujudnya oh oh bagai ni dan juga media.. scukz akan tetap dibangunkan bro tapi gimme some more time.. domain tersebut insyaAllah takkan mati..

domain pertama yang khai beli.. 1001 kenangan ada kat dalam dia.. hehehe...

ANyway, terima kasih ntuk entri yg sangat sweet ini..

neyra shazeyra said...

IN, salah la sengal!! patot la kamu kata nak komen blog, tp blur sudah bila takde komen pn. rupanya sesat. cissss

GematriA™ said...

khai: ehehehe..thanks bro singgah blog hodoh saia. tia pa bro. bila2 pun saia tunggu. kenangan scukz tetap ada bro. tambahan pl baju scukz.com tergantung dlm almari masi..


neyra-in: miahahahaha.. dua-dua sengal.

neyra shazeyra said...

demmmm ada baju scukz? *jeles* hehehhee. khai gedik nak komen jugakkan . wekkk

ehem2...siapa sengal hah pakcik?? majuk 10 tahun kang


Translate