(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

KAWAII GADGET'S CONTEST



By  Sic Fallacy     11/20/2010 08:20:00 PM    Categories,,, 
Adesss.. kekeringan idea bila menjawab tag Cik Kax Sayam untuk menyahut cabarannya dalam Kontest Kawaii Gadget, anjuran Mommy Pinky



Oh! Kontest ini sangat mudah, dan hadiahnya begitu comel. Boleh ke SINI untuk maklumat lanjut.

Baiklah, demi untuk Cik Kax dan hadiah yang comel itu. Saia sisipkan sebuah kisah klasik yang saia simpan di dalam hati sejak sekain lama. Ewahhh... 

Lagu yang saia pertaruhkan( amboi..terasa berjudi pula.. ) :


Tajuk: Tentang Seseorang ( ost Ada Apa Dengan Cinta )


Tahun 2002, bermula kisah hidup saia sebagai pelajar disebuah kolej. Dan adalah kali pertama saia bertemu dengan, N. N, pelajar senior  yang saia lihat 1 orang sangat peramah dan sentiasa ceria serta diminati oleh ramai pelajar lelaki di sana. Namun, ditakdirkan N yang menegur saia dan menyatakan minatnya untuk berkenalan dengan saia ( spoiler: ya, saia seorang pemalu.. oh.. )

Demikianlah hari berganti hari, bulan silih berganti, kami semakin rapat dan kelihatan sentiasa bersama-sama. 

1 tahun selepas bersama, N mengatakan yang dia telah merancang untuk mengadakan majlis menyambut hari kelahiran saia dan dia ada menempah sepasang baju istimewa untuk dipakaikan ketika majlis itu.

Keceriaannya untuk majlis itu sangat membuatkan N sentiasa bercerita tentang angan-angan akan majlis itu. Ditambah pula dengan baju istimewa yang akan disarungkan nanti.

"  izit ok if i dressed up like u?! i mean gothic look alike. Baru matching dengan fesyen besday boi nanti. Wah..cnt wait for it!"

Begitulah lebih kurang SMS di kirim oleh N pada saia berulang kali tentang baju istimewanya. Ya,saia sangat meminati fesyen ' dark ' dan  kerana fesyen inilah yang membuatkan N berminat untuk berkawan dengan saia.

July, 2003.

Tibalah hari yang dinantikan, ramai rakan-rakan kolej hadir dan semakin ramai setiap minit. Teda kelihatan bayangan N. Pelik. Padahal, dia'lah yang merancang majlis ini. Minit berganti jam. Tiba-tiba HP berbunyi menandakan ada SMS diterima.

" Forgot something. i hv to turn back.. b there a.s.a.p. i promise "

3 jam berlalu.

Di HP tertera number M, adik kepada N.

" Beb, kitaurang eksiden! dekat simpang nak masuk KLCC! Tolong weh, Kak N tak bangun2 nih! "

HP terlepas dari tangan, seraya dengan air mata yang turut luruh selepas mendengar kata-kata itu. Saia bersama rakan, bergegas ke sana. Dan alangkah terkedu saia melihat N terbaring di atas "strecher" tanpa bergerak langsung, terus dibawa ke hospital.

Mengikut kata M, mereka berpatah semula kerana ingin ke butik baju tersebut. Sesampai ke simpang masuk, sebuah kereta meluru laju ke arah kereta mereka dan semuanya berlaku dalam sekelip mata.

Dan, July 5th lalu genap 7 tahun pemergian N. Seorang teman kolej, penasihat, pendengar masalah yang setia  dan seorang kakak yang sangat bertanggungjawab.

Kakak N, ketahuilah. Belum perna saia melupakan akak, dan saia sentiasa mendoakan kebahagian akak di sana. Semoga kita akan bertemu lagi.

Terima kasih diatas usaha akak untuk menjaga saia di kolej dulu. Banyak pesan dan nasihat akak ajar masih saia amalkan di sini.

Ya. Kami bukan pasangan kekasih. Tapi kami sangat mesra.

Damailah kau di sana,
Nurin Diandra Al- Ikhsan.

1982 - 2002

......

Adesss.. saia teda tahu bagai mana maw menceritakan kejadian, jadi menaip apa saja yang terlintas untuk ini.

 3 mangsa seterusnya untuk di' tag adalah:





Ref:



Nota kaki kanan: Entry sekadar memeriahkan Kontest Kawaii Gadget ja. 
Tanpa rasa untuk memenangi apa-apa ni. Trimas. 
Ehehehehe..

Nota kaki kiri: kerana ini'lah saia kurang gemar untuk ke KLCC.
















E.N.D

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

20 comments:

siti nur kaxzmilah said...

uwahhh! lagu fav kax juga neh~ ol abOt AADC kax minat~ 2002 kax oredi masuk form1~ ur befday on july ryt? my befday also on july~ :D btw, salam takziah~ andai kata kontes ne membuatkn kamu terpksa mengingati sum1 yg dah lama pergi~ kax minta maaf~ :( feeling sad when read ur n3~

GematriA™ said...

kax: isk..tiapa ni. hahahaha.. siok bah aadc.. kamu tw inda, sa d kolej urg bilang rangga. byk puisi yg sa bt, samada utk kwn2 yg bercinta or bila ada function or majlis d kolej.. tapi..sa malu..jd suru urang yg duduk d pentas..

siti nur kaxzmilah said...

btul tu~ siuk aadc~ kax tgk byk kali pon nda burink~ kax suka sajak rangga~ kax pnh dapat tepukan gemuruh tym kax orientasi sbb wat sajak tapi tone ikot sajak aadc la~ terharu~ :D kax ndamo pgl gema suda la~ panggil rangga~ miahahahhaa! tapi adakah rmbut anda curly gondrong like rangga juga? :P

GematriA™ said...

KaX Sayam: bah..mimang siok tinguk tu. Curly gondrong? oh!tidak.. Rambut sa nipis jak.. spikey pl.

siti nur kaxzmilah said...

pergh! spikey~ mattai~ cicak limpas pon kompom pingsan meninguk rambut mu~ jatuh sinta katak sama tu rmbut ko~ muahahahaha! semmart eh~ ahakz!

GematriA™ said...

kax sayam: hahaha..trus ndada 1 cicak pun d ruma. apatah lg d studio dan opis..

Shiela Latif said...

menarik sangat entrie ni....gud luck ya =))

GematriA™ said...

Sheila: ehehehehe.. sabaca entry semacam ini d blog kamu sudah. Menarik. Sangat jiwang. ehehehehe

Mama JnJ said...

uinna naa..sedih pula kubaca ni..


tima kasih tag a..ku nda janji..taulah kalu di kg, line nda berapa bagus..

siti nur kaxzmilah said...

gema sayam! muahahahha~ kuat aura spikey mu tu ar~ cicak pon malu2 mau kasi tunjuk muka woo~ sadis~ -_-"

GematriA™ said...

Mama JnJ: bah..taw tu. nnt2 jak ko bt entry ni ok!




Kax Sayam: Bwahahaha..nda perlu mw tembak2 itu cicak2 semua taw. tunjuk jak rambut ni. bertempiaran diurang lari. huhuhuhu

Fuziani JSR said...

Nice story.... mo menangis sia baca sb mcm bulih rasa mcm mana ko sedih masa tu... sahabat yang satu adalah mutiara dalam longgokan manik yang berwarna-warni... sukar utk diperoleh dan amat berharga...

GematriA™ said...

Fuziani: bah.. btl ni.. sa setuju. Tu sbb sa teringatkan dia masi.

neyra shazeyra said...

:)

siti nur kaxzmilah said...

anduk bha gema sayam~ sedih pulak aku bca komen last mu neh~ alwaz mengingati arwah~ hurmmm~ kax slalu ingtkn diri kax dgn motto ne "aku pasti mati" tpi phla nya nda cukup lgi mau d bwa~ :(

dya adriza said...

sedih.. seorang sahabat sangat berharga..

nway.. tq tag~

Mommy Pinky said...

Mommy Pinky lawat sini..takziah utk kakak N..

p/s: gudluck ye :)

GematriA™ said...

dya: sangat3 berharga..


Mommy Pinky: tq mommy..

khairolghani said...

terima kasih sebab join contest..good luck..

salam takziah..

GematriA™ said...

khairolghani; trimas tuan hakim..


Translate