(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[ TUTORIAL ] MARI MAKE-UP KOTAK JERIT KAMU!



By  Sic Fallacy     11/10/2010 05:08:00 PM    Categories,,, 




* TUTORIAL UPDATED *


Ini adalah Kotak jerit milik belog saia yang di'cemburui oleh Mama Budak Carangkulina!

Hahahaha..
Mama, ini ku ajar ko cara untuk make-up kotak jerit.

....

Sedia?
Baiklah...



Step 1.
Kamurang perlu ada shoutmix, daftar di sini

Step 2.
then, p blogger dashboard > design > pilih
Add a Gadget HTML/ Javascript

Step 3.
Copy code di bawah







Step 4.
pilih background yang kamurang suka.

* gantikan url pilihan kamurang pada tulisan yang berwarna HIJAU

*URL untuk background, kamurang boleh dapatkan dengan upload gambar kamurang itu. Saia upload dari Imageshack, di SINI.

- siapkan setting height dan width,yang berwarna BIRU mengikut saiz yang kamurang mahu.

- masukkan url shoutmix pada tulisan yang ber'warna JINGGA

*URL shoutmix ada didapati selepas kamurang siap create shoutmix pada awal tadi.
atau kalau kamurang ada shoutmix sudah, bawa cursor pada button refresh di kotak jerit kamurang itu,right click dan pilih copy link.. pastekan jak link tu!

- Jangan lupa tukarkan TITLE yang berwarna MERAH dengan title kamurang sendiri.
* Title boleh didapati lepas kamurang selesai create shoutmix.

Step 5.
Save
*atau Preview ( kamurang boleh tukar background itu banyak kali jua! )



Adesss..

Mama! Faham kah ini?
Aku pening maw ajar ni jua..


Eh? Kamurang mau cuba?
Boleh ja..

....

Baiklah.
Tamat kelas..








E.N.D

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

9 comments:

Mama JnJ said...

uii nanti kudatang lagi ah..di luar ni menyibukkan diri jua sama orang baru gaji..beli susu pampes segala..nanti ku balik tingu a jan padam luk..
nah itulah aku pun pernah kunu mo ajar kawan tapi nda buli copy html code ni..
cian jua ko gambar ka itu atau...
susah2 ja, tima kasih aa..
(aku mimang jeles) hehehehe

aReaL said...

Salam Bro.. Untuk Letak Code Link, Boleh Copy Dan Paste Kat Website Nih... http://centricle.com/tools/html-entities/

Nice Blog...

aReaL

GematriA™ said...

aReaL: salam bro. trimas untuk link itu. sangatberguna utk entry2 yg mendatang..


MamaJnJ: hahahaha.. aku lg mw updated entry ni..

neyra shazeyra said...

hak hak hak

GematriA™ said...

Mama JnJ: siap. Hahahahaha... buli sudah copy ni..

Mama JnJ said...

uinnaa..cian bah pula..tapi akhirnya bule udah kan..bah kucuba dulu dua tiga hari ni..line masih nda bagus..sandi tul gini, edge ijau jak kin malas..
tima kasih a gema nanti kubelanja eskrem :-)

Mama JnJ said...

saia ada masalah:

bila sudah tukar apa yg patut bground, url segala n ikut arahan save tapi
hanya nampak gambar saja..shoutbox cannot be found

dan teda sejarah kotak jerit langsung..nghehehe..sila follow up..

GematriA™ said...

Mama Jnj: Mama, nnt kufikirkan..huhuhuhu

GematriA™ said...

Mama: UPDATED. Masalah setel.


Translate