(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

ABJAD-ABJAD KEHIDUPAN



By  Sic Fallacy     12/08/2010 12:49:00 AM    Categories,,, 
Datin Dya Adriza menge'tag saia dengan arahan WAJIB.
Ciskek! seperti ada niat membalas dendam di situ.

Baiklah.
Disebabkan arahan adalah WAJIB, dengan berat jari'nya saia menjawab tag tersebut..

photo


A - Ayahanda
Insan yang bertanggungjawab mengajar saia untuk menjadi ' MANUSIA ' . Hey! ayahanda saia dulu model tahu! Ehehehe..

B - Bonda
Yang melahir dan membesarkan kami adik beradik. Ramai bilang rupa saia semacam bonda. Mata sepet.. oh~

C - Cradle Of Filth.
Sangat obses dengan " Symphony Metal Music " mereka ini. Kamurang kenal mereka ini?

D - Dya Adriza
Manusia kejam yang tag saia untuk main A-B-C ini.

E - Entity.
Makhluk Allah yang membuatkan saia meminati dunia Paranormal.

F - Familia
Mereka ini yang menceriakan kehidupan seharian saia

G - Gematria
Nama pena untuk saia berkomunikasi di alam maya.

H - Horitio Caine
Kenal dia ini? Ehehehe.. salah satu watak siri penyiasatan yang membuatkan saia perna menyimpan angan-angan untuk menjadi investigator terkenal.

I - Idea
Hari-hari kena cari ini. Sampai kering otak tahu! Adesss..

J - Joker
Saia anggup tinggal seharian bersama dia ini, berbanding dengan badut. Eh? Joker dengan badut.. lain 'kan? huhuhuhu..

K - Kamera
Buah hati pengarang jantung intan busuk saia

L - Lisa Surihai
Oh! i lap u. Bwahahahaha..

M - Muzik
Saia boleh gila tanpa ini. Jadi, dalam poket sentiasa tersimpan mp3 player. Ada 1390 buah lagu. Tapi belum perna dengar semua lagu jua.

N - Neil
Ini adalah saia.

O - Omnia
Handphone paling lama yang saia guna. Ada orang marahlah saia selalu tukar handphone.

P - Puisi
Ya! saia sangat minat dalam penulisan puisi. Walau nampak saia garang, tapi saia jiwang tahu!

Q -  Quran.
 Kitab yang menjadi panduan hidup saia. Bonda bilang, " bila ada kesilapan atau keraguan, pulanglah kepada asalnya. Rujuklah ia. Semua jawapan ada di dalam'nya. InsyaAllah "

R - Rambut
Aset termahal yang saia miliki. Hahahaha.. Sudahlah perang, berdiri tegak pula semua'nya!

S - Sikat
Saia benci ini. Kali terakhir saia menggunakan sikat adalah pada tahun 1999. Kamurang percaya?

T - Tan Sri P. Ramlee
Sangat mengagumi beliau ini. Kadang-kadang terfikir. Bagaimana agaknya jika beliau masih hidup sekarang ini. Adakah akan muncul filem sebodoh 2 Alam? Atau sesampah Aku Masih Dara?

U - Ubat
Ini lagi saia benci. Kalu sakit mimang saia teda perna makan ubat. Kerana ubat hanya akan membuatkan saia mengantuk.

V - Vendetta
Buku yang paling bikin saia pening. Tapi sangat best.

W - Wayang
Kali terakhir saia pergi menonton adalah pada pertengahan tahun lepas. Tapi bukan untuk menonton. Oh! panggung wayang adalah tempat paling siok untuk tidur. Lagi panjang film itu, lagi lama'lah terlena. Hehehehe

X - Xoraemon ( hahahaha )
Atau nama penuh'nya Ixora. Pejalan kucing ini adalah mangsa buli'an saia merangkap rakan kongsi yang rajin dan baru belajar pakai tudung. Hahahaha.. Eh? Bila maw start kerja? Gila lama kau cuti ni!!

Y -  Yippi.. Yippi..
Perkataan paling annoying perna saia dengar. Weh! sotong! Kau buat lagi macam tu. Aku fired kau! hahahaha..

Z -Zirafah
Haiwan yang paling misteri. Bagaimanalah agak'nya zirafah tidur? Kamu tahu?


Eh? Habis? Yeay!

Tapi..

Sebenarnya. Saia juga teda faham apa yang saia sendir itulis ni. 
Tiapalah kan. Asalkan siap tg ini jua.

Mangsa untuk di'tag?


Kamurang adalah WAJIB menjawab tag ini.
Bwahahahahaha












Sekian, Terima Kasih.

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

18 comments:

Fuziani JSR said...

TQ.... rajin ko gaman kasi tag sia a... bah bulih bah tu... nanti kucari idea dulu.

neyra shazeyra said...

nice

GematriA™ said...

Fuziani: bah..jawab naa. WAJIB ni. kalu inda sia.. merajuk. Tahu !


Neyra: wink.. wink..

akU GaDis said...

blurpp!
wajib ea,, anis da la pemalas buat tag,, hihi

GematriA™ said...

Anis: jangan ngada mahu malas. jawab cepat. WAJIB!
bwahahahaha

cik panadol said...

thanks gem...nnt wa jawab tag ni...!

eRza farEeha said...

wajib ke????
klu copy paste bole??eehehe

dya malas nak sign in~ said...

heh! terbaik jawapan2 tu. tunggu.. ada lg 1 tag. tag kawen namanya, soklan memang giler punya killer. haha!

dya adriza x sekejam gematriA.

GematriA™ said...

Cik Panadol: sama2 pan. lu jgn lupa jwb aa.. wajib ni.


eRza Kenit: jangan ngada kopi pes..



Dya: huh. pemalas maw sign in. Hahahaha..tag jak klu berani. hahahahaha

neyra shazeyra said...

rajin bertagging skrg an hahaha

GematriA™ said...

neyra: ehehehe.. rajinlh tag. boleh jadi entry bila tda idea.

siti nur kaxzmilah said...

mattai! kena tag laik sia~ adessss~ t pas xm sia jawab ne dalink~ ok bOs?

Fuziani JSR said...

Atuk gi gaman... kada boh marajuk.. bah nanti sia buat... mcm biasalah, mo cari idea dulu...

neyra shazeyra said...

hahahhahaha malas betul jawab tag :P

jue said...

ye..1 2 3 4 5 6 7 8 9 10..
nnti jue jwb..da byk utang tag busuk yg jue x jwb lg ni..hehe..nnti jue ade mase jue jwb ye busuk..:)

Mama JnJ said...

OK roger baiklah..terimakashi tagnya..
nda ketentuan udah ni..abis bateri laptop, sandilagi ndada tempat mengecas..teda adapter rusak..air lagi teda..macam2 teda..adeh

GematriA™ said...

Kax: ehehehehe..bah..bah..jawap jak bila free nnt.


Neyra: twink.. twink..


Jue: sila jawap semuanya.. hutang tag bawa ke mimpi tahu!


Mama: hahahahhaha..
bahh...tp paling penting jan teda ideautk jawap tag ini.
lalalalala..

imann said...

salam,
i like most da Q one,quran..xleh hidop tanpa menda nih


Translate