(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

ADA APA DENGAN PENTAGRAM 2By  Sic Fallacy     1/13/2011 10:38:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Entry ini merupakan sambungan dari entry yang lepas ini.

Satu lagi rumusan dapat dibuat, kaitan diantara Pentagram, Baphomet berperanan dalam Freemason setelah ditemui gambar ini;

 Kaki Pelita berkepala tujuh dan logo Freemason

Jadi, apa kaitan pentagram dan masonic?

Pentingnya pentagram dari masonik adalah kontroversial. Ini teda bermaksud, jika seorang Freemason, mengatakan bahwa dirinya adalah seorang Freemasonry.
Freemasonry secara tradisional dikaitkan dengan Pythagoras, dan di antara Pythagoreans, pentagram adalah simbol kesihatan dan pengetahuan pentagram berkait dengan inisiasi, seperti dalam ikonografi masonic. Dari Coil's Encyclopedia: "The Pentalpha dikatakan simbolik dan mistik yang besar, tetapi tidak memiliki aplikasi untuk Freemasonry.

Mackey memberitahu "Middle Age Freemason menganggap hal itu sebagai simbol kebijaksanaan yang mendalam, dan ini dapat ditemui diantara ornamen arkitektur sebahagian besar bangunan-bangunan gereja Abad Pertengahan." Ada juga banyak contoh baik dari pentagram dan bintang lima titik yang digunakan sebagai tanda tukang batu 'selama pembinaan bangunan katedral abad pertengahan. Walaupun claim telah dibuat untuk penggunaan sebelumnya. George Godwin meng'claim bahawa tanda ini diturunkan dari generasi ke generasi dan masih boleh ditemui hingga abad ke-19.


Salah satu penggunaan awal terkenal dari pentalpha di Freemasonry adalah tanda Sir Robert Moray, yang digunakan ketika ia menandatangani Risalah Lodge Edinburgh, Mary's Chapel, setelah inisiasi pada 20 Mei 1641.

Penggunaan bintang lima atau pentagram menunjukkan beberapa seal Grand Lodge dan sepanduk serta pada perhiasan bilik direk oleh Grand Master dari lodge dan Grand Master Grand lodges yang menarik untuk para masonic mempelajari sejarah dan seni. Tapi ketiadaan dari ritual dan pelajaran dari titik Freemasonry bahawa setiap nilai hias dan simbolik adalah masalah pendapat peribadi. Banyak masonic telah menyatakan pendapat mereka tentang topik ini.

Pentagram, dapat diinterpretasikan sebagai representasi dari Golden Ratio, dan Golden Ratio adalah sangat penting bagi arkitek dan tukang batu.
Nota kaki: Nantikan entry bukti Freemason menyembah Baphomet.

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

No comments:


Translate