(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

SUCKER PUNCH: FILEM TERBAIK YANG WAJIB KAMURANG TONTON!By  Sic Fallacy     3/24/2011 11:42:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Bagi kamurang yang belum tahu masih, Sucker Punch adalah filem action fantasy film yang TERBAEEK dan WAJIB untuk kamurang tonton.

Lebih-lebih lagi, jika kamurang sangat addict dengan effect filem 300 dan Watchmen, kerana filem Sucker Punch adalah filem yang diarahkan oleh pengarah yang sama untuk kedua-dua filem tu, Zack Snyder.Filem yang mendapat jolokan sebagai " Alice In Wonderland With Machine guns " ini mengisahkan Baby-Doll, yang terpaksa melalui kehidupan yang susah setelah kematian ibunya. Keadaan bertambah buruk apabila dia dimasukkan ke Lennox House, sebuah hospital sakit mental. Disana keadaannya sama seperti penjara, terkurung dan dipaksa melakukan pelbagai pekerjaan.

Disana juga, Baby-Doll bertemu Sweet Pea, Blondie, Rocket serta Amber, dan mereka merancang untuk melarikan diri dari Lennox House. Dengan kuasa imaginasi, Baby-Doll masuk ke dunia fantasi dan bertemu pula dengan seorang lelaki misteri, menggelarkan dirinya sebagai The Wiseman. The Wiseman meminta Baby-Doll dan 4 mereka yang lain untuk mencari 5 benda, peta, api, pisau, kunci dan benda ke 5 yang misteri ( ini kamurang kena tinguk lah cerita Sucker Punch ni untuk mengetahui apalah benda ke 5 ni, malaslah maw kasi spoiler, kan! ) jika maw melepaskan diri dari Lennox House.

Dan bermulalah, pengembaraan sukar mereka untuk mencari kesemua benda-benda tu.

Tadi, saia bersama Cik Cinta berkesempatan untuk p menonton filem Sucker Punch di GSC Mid Valley Megamall. 

Secara keseluruhannya,
filem ni adalah SANGAT AWESOME!

Berlatarbelakangkan suasana 50-an, sekali dengan teknik fotografi yang dibantu teknologi CGI, filem ini menghasilkan 50's look with a modern animated twist yang terbaik.
Perhatikan pula nama-nama watak, pemakaian dan gaya mereka, sungguh da bomb dan menggoda.
Tambahan pula dengan para pelakon yang sangat sweet macam Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, Jamie Chung dan Jena Malone. 

 Nota: Langsung teda rugi menyerahkan RM29 kepada cashier GSC tadi!


D.O.N.E

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

2 comments:

neyra shazeyra said...

nak tgk -.-

GematriA™ said...

neyra: agagagaga..
p tinguklah cepat!
rugi kalau terlepas tauk!


Translate