(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[ VIDEO ] GADIS CUBA BUNUH DIRI DI KB MALL, KOTA BHARU KELANTAN.



By  Sic Fallacy     3/25/2011 12:14:00 AM    Categories,,,, 
Assalamualaikum.
Gelak! Sedih! Serious!
itulah yang bermain dibenak otak saia bila melihat video ni.

+ Powered by Youtube +

Kononnya berlaku di KB Mall, Kota Bharu, Kelantan, pada siang hari tadi ( March 24th 2011 ) seorang gadis cuba untuk terjun bangunan dengan niat membunuh diri. Ketika entry ni ditulis, teda berita tentang kejadian ni masih. Begitu juga dengan punca si gadis itu maw membunuh diri.

Oh, mengapa ada 3 perasaan saia bila tinguk ini video?

Saia GELAK kerana berfikir, mungkin kerana putus cinta, si gadis nekad untuk terjun bangunan. Cinta gila lah kononnya.

Saia SEDIH kerana berfikir, betapa bodohnya si gadis kerana berfikiran singkat dan mengambil keputusan untuk terjun bangunan.

Saia SERIOUS kerana berfikir memikirkan sebab sebenarnya si gadis ingin membunuh diri.

Dan saia GELAK semula kerana terfikirkan keputusan SPM diumumkan semalam sudah!
Adakah kerana PHAILED dalam SPM si gadis maw terjun bangunan?

Tapi apa pun, bunuh diri bukanlah satu jalan penyelesaian bagi satu-satu masalah.
Tambahan pula, kita seorang ISLAM.

Dimana IMAN bila ditimpa musibah?
Dimana AKAL bila berhadapan dengan masalah?


Nota: tahukah kamurang, BUNUH DIRI adalah cara penyelesai masalah yang paling popular di dunia!
Samada terjun bangunan atau gantung diri.

















SAIA GAYAT!

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

4 comments:

neyra shazeyra said...

naseb idup lg hahahaha

GematriA™ said...

neyra: huhuhu..
itu lh tu..
i tot she dead when jatuh tadi..
cis!

Hati Batu said...

kalau sbb dgn bf/gf mmg sia-sia la bunuh diri..haha mcm x ad org lain....
-mode jeles tengok org couple-
ahahaha =P

neyra shazeyra said...

update: dia dah meninggal. peranakan dia pecah masa sbb jatuh tu. ada baby. pregnant rupanya...


Translate