(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

GematriA™ SPECIAL ENTRY 2011 ( edisi 25 Tahun Tragedi Chernobyl, Ukraine )



By  Sic Fallacy     4/26/2011 07:25:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
25 tahun sejak kemalangan nuklear terburuk didunia di loji kuasa Chernobyl, kawasan sekitarnya masih dikenali sebagai " Ghost Towns ", dengan ribuan buah rumah dan bangunan yang ditinggalkan dan dibiarkan runtuh dimamah usia.

Pada jam 01:23am, April 26th 1986, reaktor ke-4 stesen janakuasa nuklear Chernobyl, Ukraine meledak dan menghasilkan sejumlah besar wap, akhirnya menyebabkan pembebasan wap/letupan, yang memusnahkan sebahagian reaktor. Selepas letupan, kebakaran grafit berlaku disebabkan suhu tinggi reaktor dan pendedahan grafit kepada oksigen Puing beradioaktif tercampak beberapa batu, dan asap yang mengandungi pencemaran radioaktif dari kebakaran grafit sampai sejauh sehingga Belarus.

Kesemua penduduk kekal Chernobyl dan Zon Pengasingan dipindahkan kerana aras pencemaran radioaktif di kawasan tersebut telah menjadi tidak selamat.

Kini, kawasan tersebut masih lagi terbiar tanpa penghuni.

















* Semua gambar boleh di'kelik untuk penglihatan yang jelas *

Nota: Maaf.
Sebab entry terlalu banyak gambar.














G.HOST.T.OWN

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

11 comments:

neyra shazeyra said...

ala..>! baru nak buat pasal ni. grrr

GematriA™ said...

Neyra: BWAHAHAHA~
Lambat!
p bt pasal lain.
syuhh..syuhh..
Huhuhu

neyra shazeyra said...

mencikk! i het yu to de meks

GematriA™ said...

NeyrA: BWAHAHAHAHA
*ketawa jahat*

echaRierie said...

owh ni pula tue yg salu d sebut2 d berita tue..
haha..
(nmpk sgt mls google)
miahahaa~

GematriA™ said...

echaRierie: huh. pemalas betul.
ehehehe

LiFe KaMi said...

pergh sunyi sepi mcm dalam citer zombie plak..
diorg pun tkkan pindah semula kesan radiasi tu takkan hilang, masih ada disekitar..
nampak begitu dahsyat nuklear ni..jgn le malaysia buat juga..

GematriA™ said...

Life Kami: Setuju.

neyra shazeyra said...

jahat gilak! btw, i never knw bout this till this tragedy included in my silibus for HSE subject HAHAHAHAHHAHAHA demmit

GematriA™ said...

Neyra: Cheaaaa! Lambat betul.

neyra shazeyra said...

hahahahhhaa takde org nak cite, lecturer suh baca untuk exam baru amek tau haha


Translate