(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

REVIEW FILM YANG SANGAT SERAM : KARAK



By  Sic Fallacy     5/29/2011 11:32:00 PM    Categories,, 
Assalamualaikum.
Ehem..ehem..
Niari mau kasi cuba me'review'kan film yang tengah hangat di pawagam se-Malaya.
Sebuah lagi film yang 'epic' oleh pengarah muda, yang juga merupakan pengarah film " Hikayat Merong Mahawangsa ", Yusry Abdul Halim. KARAK. Film yang mengisahkan sebuah cerita lagenda dan kisah seram di sepanjang lebuhraya Karak. Kisah bemula apabila empat orang pelajar college yang sedang dalam perjalanan pulang ke Kuantan setelah menghabiskan masa malam mereka di Kuala Lumpur. Semasa perjalanan pulang, mereka terperangkap di dalam kesesakan jalaraya di sepanjang lebuhraya Karak. Mereka perlu pulang segera kerana perlu menghadiri kuliah pada keesokan paginya, lantas memilih untuk menggunakan sebatang jalan lama tanpa mengetahui jalan yang mereka pilih akan merubah hidup mereka dengan pelbagai kisah yang menyeramkan.

Selain daripada aksi gedik KilaFairy yang lebih menonjolkan tetek ( budak gumuk ni bilang aa ) dan lakonan kayu kayan artis maggie segera keluaran La Academia versi Estro yang namo mengaku sudah tangkap cintan dengan RCW, serta dengan skrip-skrip ke'hampeh'an juga terselit secara tiba-tiba macam tiada kena pada situasi dan merapu berulangkali, film ini sekadar boleh dianggap TERHEBAT hanya pada make-up dan teknologi CGI-nya yang menampakkan segala jenis hantu itu real ( di'part awal cerita seja ni ). Tapi yang memelikkan pula, mengapa pengarah memilih KARAK sebagai tajuk cerita? Mengapa seja teda " Ustazah Hot: Lupa Diri Sampai Kena Kacau Hantu Dalam Hutan " ka? Sebab rasanya dalam 15 - 20 minute ja babak kisah seram di highway "puaka" itu. Yang lainnya semua difocuskan kepada watak Zura, yang dulunya seorang muslimah dan terus jadi hot babe lepas masuk college yang dilakonkan oleh Sheera Aiyob.

Jujur dikatakan, watak bersahaja Along Eyzendy sebagai Jack adalah terbaik dan berjaya menarik perhatian saia untuk terus menonton film boring ni. 

Kalau ditanya tentang rating untuk film ni, cukup 2stars ja kali.
Tapi ini pendapat saia. Lain orang, lain pandangannya kan!


Nota: Kerana film ini, saia mengalami kerugian tauk!
Hahahaha..









BOOGEY.MAN

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

19 comments:

neyra shazeyra said...

TERBAIKKKKKKKK!!!!!!

Amir Izzat said...

saya pun menyesal tengok filem nie..HAMPEH! dan buat habis duit je..bagus tengok pirate..ni kes kawan nak tengok sangat la nie.. huhuhuhuhu...

entah papa kn video nie..cuba time Along makan luka tue..yg tuh best.. mcm sedap la plak..hahah

Kaki gossip said...

teruk sangat ke?

neyra shazeyra said...

masa makan luka tu mmg best. ulat atas bibir je tu

GematriA™ said...

Neyra: SETUJU!

GematriA™ said...

Amir Izzat: Hahaha..
Rugi kan?
Betul.. memula ingat mau tunggu ja di internet utk di'download.. tapi akibat termakan trailer yang macam " perghh.. mcm best sial muvi ni! " tus ja 1st penayangan sa tempah ticket online.
huhuhu

GematriA™ said...

Kaki Gossip: bg sa aa..
tiatau urang lain bagaimana pl..

GematriA™ said...

Neyra ( lagi? ) : Hahaha..
Betul..
Mmg terbaik!
Tabik utk Along!

neyra shazeyra said...

cisdel . biar la nak komen banyak kali. hahaha. menyesal juga sbb beli 1st day hahaha

GematriA™ said...

( lagi lagi ) Neyra: AHAHAHAHA..
Betul. Rasa sangat menyesal sampai sekarang.
Lalalala

Amir Izzat said...

nak komen lg boleh? dan rasa tak mahu dah tengok citer Melayu kat pawagam... huhuhhu..... itu je..heheh..

GematriA™ said...

Amir Izzat: #EhSamalah !!
Bwahahaha..

zureen said...

zureen belum tgk movie ni.. tggu astro main ja laa kalau nda best.. hhihi

GematriA™ said...

zureen: hahaha..
bgus2..
jan jd mcm sa..
rugi ja habis duit p tinguk ni film..
huhuhu

neyra shazeyra said...

tahu mcm tu baik kita donlod jak. tp best jugak. cube google : "review karak" tgk sepa 1st. bahahahhaa

GematriA™ said...

Neyra: Belagak lettew~

neyra shazeyra said...

lalalallalalala malam nnt mau siapkan 2 review lg

tengkorakemas said...

mwahaha..nasib baik tak tengok..

nak tau tengok apa lagi best?

tengok trailernya je xD

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

betul bah???
kutengok trailernya trus kunda dapat tidur malam, terpaks kusuruh abahjnjnj berjaga pula huhuu..
ala....


Translate