(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[ VIDEO ] BAHAYANYA RADIASI DARI HANDPHONE, SAMPAI POPCORN PUN BOLEH MASAK? BETULKAH INI?



By  Sic Fallacy     5/09/2011 01:56:00 AM    Categories,,,, 
Assalamualaikum.
Penggunaan telefon bimbit atau handphone kini semakin luas, seiring dengan keperluannya sebagai alat komunikasi paling pantas. Jika dilihat pun disekeliling, bukan orang dewasa ja boleh menggunakan handphone, kanak-kanak kecil juga mampu menggunakannya juga sudah. Menurut record, seramai 570 juta orang pengguna sekarang ini dan ianya sedang meningkat naik.

Tapi tahukah kamurang, bahayanya radiasi yang dihasilkan oleh handphone yang sedang kamurang gunakan sekarang? Mengikut hasil kajian oleh National Radiological Protection Board,United Kingdom, mengatakan, radiasi elektromagnetik yang terhasil dari signal handphone akan mengakibatkan kerosakan D.N.A dalam tubuh serta boleh mengakibatkan tumor otak.

Dibawah adalah video yang dapat memperlihatkan bahayanya kesan radiasi yang dihasilkan oleh signal dari handphone kamurang;

+ Powered by Youtube + 

Tapi sebenarnya, saia nda percaya langsung dengan apa yang ditunjukkan dalam video tersebut. Kerana sepengetahuan saia, radiasi elektromagnetik yang dihasilkan handphone belum mampu untuk menghasilkan haba panas yang cukup untuk memasak walaupun untuk sebiji popcorn pun.

Lagipun, 
Sepalah yang ingin membeli handphone bila mengetahui ianya mampu menggoreng otak kita! 
Betul?

Kamurang jawab..


Nota: Bwahaha..
Oit, DIN-O-saur!
Aku jawab email ko dengan entry ni eh!
Jan ko mudah terpedaya dengan cakap urang luar sana.
Kira jadilah ko mo beli handphone tu kan?
Bwahahaha











#SAMSUNG

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

3 comments:

neyra shazeyra said...

lama dah ok. elehh pomote samsung

GematriA™ said...

neyra: mmg pun. tapi just mo reply email kwn kirim jak. dia mo bli hp, tp tiba2 dia dpt email bodoh ni. asik ja tanya2 sa btl ka..btl ka..

jadi, tus ja bt ni entry.
huhuhu

neyra shazeyra said...

perghhh smpai gitu skali? beli je la..... takkan dia nak pikul public phone bahaha


Translate