(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[ ISU MAKI BLOGGER ] @GAMBITSAIFULLAH MINTA MAAF. TAPI..



By  Sic Fallacy     6/07/2011 12:59:00 AM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Rentetan krisis yang berlaku antara komuniti blogger dengan artis yang tia berapa famous, @GambitSaifullah yang menghamburkan kata-kata keji malah berani menyamakan blogger seperti " anjing ", akhirnya dilaporkan yang beliau ni sudahpun tampil memohon maaf di akaun twitter miliknya.


Tapi..
Sedikit kemusykilan bila terdetik hati berfikir samada benar-benar mangkuk ni memohon maaf secara ikhlas atau sebaliknya. Wallahualam.. Cumanya, jika dilihat daripada statement yang dikirimkan melalui twitter ia, secara peribadi, ketidakikhlasan terserlah disitu, lebih-lebih lagi pada ayat
"I'm sorry if i've done anything wrong"
Apa yang tia ikhlas sa bilang?
kenapa ka perlu ada perkataan " if " tu? 
Ayat yang last pun jika dilihat; 
"U guys need to apologize 1st"
HUH?! Sepatutnya kau gentlemen lah sikit, jimbit oii..
Lagi pula,kau fikirlah.. 
Sepa yang mula-mula mencaci, maki hamun, sampai segala binatang yang menyalak tu pun keluar?

Baik.
Masalah lain pula, tentang c dungu @SorayaAdamAbdullah. Kalau kamurang membacat timeline twitter dan status facebook milik c jimbit tu, mesti nama c " lawyer wannabe " ni ada. Sekeras-keras ia mem'back-up c jimbit ni. Bwahaha.. Rileks sis! Tolong jangan tunjuk keDUNGUan kau. Nanti teda sepa mau angkat kau jadi lawyer tau! Urang kirim hadith sahih pun, boleh kau marah sebab urang tu copy&paste hadith tu! Jadi? kau ingat hadith tu boleh bikin sendiri ka? Haish~ Teruk ni kau sudah!

c " Lawyer Wannabe " sedang mem'back-up idolanya;









Andai betul @GambitSaifullah ikhlas memohon maaf, saia dengan rasmi, 
menarik diri dari pertelingkahan ini.

Tapi, kepada c " lawyer wannabe " yang dungu tu. Sila berhenti mem'back-up c jimbit tu dengan kata-kata yang menampakkan kebodohan diri sendiri sebelum, anda pula menjadi mangsa ENTRY PEDAS blog kamiurang!







BWAHAHAHAHA
*ketawa jahat ni*

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

9 comments:

ayleencutegirl said...

aiyorkkk !! biasa lah bila dah jadi munafik cengitu lah gayanya..

CikAizA said...

hahahha... bengong... tu sah2 islam dalam IC jer..

ehhh...
terfitnah lah plak... hohohohoh

sorry if i've done something wrong..
huahuahuahua..

tengkorakemas said...

er..gambit x-men gak yg best :D

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

betul2 te, gambit xmen yg best, yg katunlah..yg xmen movie tu ada iras2 pula GS heehh


eh neil: nda abis2 jua marahmu sama dia ni heheee..

GematriA™ said...

ayleen: ehehehe.. itulh tu.

GematriA™ said...

CikAiza: ahahaha..
meLAYU moden ni budak ni..

GematriA™ said...

Tengkorakemas: SETUJU!

GematriA™ said...

MamaJnJnJ: ehehe.
nah. tia sa marah uda..

Mama JnJnJ@Sue@Anang said...

kena tegur uda dia oleh harun salim bachik...


Translate