(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

KUMPULAN HACKERS 'ANONYMOUS' SERANG LAMAN PORTAL KERAJAAN MALAYSIA



By  Sic Fallacy     6/16/2011 12:53:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Tentu semua urang tahu sudah pasal penggodam ( hackers ) ancam laman portal Kerajaan Malaysia kan?
Dimana penggodam yang dikenali dengan nama 'Anonymous' ini mendakwa serangan ini adalah untuk memberi "pengajaran" kepada Malaysia kerana menyekat kebebasan rakyat untuk penggunaan internet sepenuhnya.

Serangan siber yang diberi nama " Operation Malaysia " bermula pada jam 03:30am (June 16th 2011) tadi dimana world class hackers ini mula menyerang laman portal milik Kerajaan Malaysia.

Berikut adalah senarai laman portal milik Kerajaan Malaysia yang digodam oleh hackers Anonymous. Sumber dari laman KenaHack [ link ]:

 *cl1ck p1ctur3 f0r th3 b35t v13w*

Cara paling mudah untuk menangkis serangan hackers oleh pakar IT Malaysia: 
Switched Off.  They just unplug the server?
So cannot get hack ?
 Nice!!

 
Nota: Teringat lagi "janji manis" Kerajaan Malaysia;
Govt Promises No Internet Censorship [ link ]
Heh.
Dimana janji itu kini?









OperationMalaysia:
PHAILED?

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

2 comments:

neyra shazeyra said...

gengblogger juga kena hacked. tapi bukan anonymous ni la hahaha

tengkorakemas said...

yg switched off tu selamat la ye bro?

dah mcm dalam filem lak, perang crackers dan hackers..

atau mungkinkah sebenarnya dorang ada agenda lain..maksudnya, memang dorang nak laman tu switched off?


Translate