(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

BERAKHIRNYA "ADIFSTORY" DAN FIDA AISHAH



By  Sic Fallacy     8/24/2011 12:55:00 AM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Ini mungkin cerita lama, tapi masihkah kamurang ingat dengan Fida Aishah? Pemilik belog http://adifstory.blogspot.com/ yang penuh misteri. Saia sendiri perna mempersoalkan sepalah sebenarnya Fida Aishah pada awal tahun tuari.

Kepada yang masih belum mengenali sepa Fida Aishah ( FA ) ni, disini saia ringkaskan sedikit mengenai FA bagi sepa yang belum kenal langsung atau yang baru mau kenal . Kononnya FA ni seorang gadis mixed australia dan malaysia. Seorang cancer survivor, sebab dia sihat semula masa umur 18tahun mengkali. FA juga dikenali sebagai teman rapat seorang blogger famous. Malah Cik Gumuk ini pun mengakui "kewujudan" blogger bernama Fida Aishah ini.

Cukup. 
Kita cerita pula mengenai belognya, http://adifstory.blogspot.com/ ( yang kini hanya tinggal URL ). Sejujurnya, saia memang mengikuti setiap update di belognya kerana tertarik dengan hasil penulisannya yang puitis. Persis gaya seorang penulis tersohor. Namun, selepas membaca dari seorang rakan belog, yang meragui identiti FA ni, dapat pula beliau merungkai kemisterian disebalik nama Fida Aishah dan belgnya. Tapi lain pula dengan apa yang diceritakan oleh seorang blogger yang mendakwa memang mengenali peribadi Fida Aishah. Kebanyakkan entry dibelognya yang menceritakan tentang FA seperti memang benar FA dikenali beliau. Dan dikatakan mereka adalah pasangan kekasih sejak penghujung Ramadhan sekitar 2010 ( betulkan jika saia salah )

Mengapa saia buat entry ni?
Terbaru, rakan blogger yang terkenal dengan belog http://tubelawak.blogspot.com/ mendakwa telah dapat maklumat sebenar tentang latarbelakang individu yang berselindung disebalik nama Fida Aishah. Kelik [ link ini ] untuk ke entry tersebut. Memungkinkan beberapa jawapan kepada persoalan yang bermain di otak pemikiran kamurang tentang kemisterian Fida Aishah.

Dan sebelum menutup belog http://adifstory.blogspot.com/ Fida Aishah ada mempublishkan entry terakhirnya, bahawa dia sudah mengaku bersalah dan meminta maaf atas segala kesilapannya. Diharapkan, kepada kamurang yang berasa marah atau kecewa terhadap Fida Aishah dengan tindakannya, silalah memaafkan. 
Sekurang-kurangnya dia berani untuk mengaku salah dan memohon maaf..
Kan?




Nota: Tapi, samada betul atau sebaliknya fakta yang dibongkarkan oleh belog tersebut, saia sendiri tiatau.





D.O.N.E

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

7 comments:

Queen F said...

yaa saya juga mengikuti perkembangan blog beliau dari mula hinggalah saat crayon mendedahkan hal sebenar..cuma entri terakhir dia tak sempat saya baca.. >.<

GematriA™ said...

Queen F: bha..yala..byk kwn2 sa bilang tiasempat baca last entry fida aishah.. tiapalah..nt sa cari klu2 ada yg sempat screenshot entry tu.

syahirah sabri said...

no comment. but cuma satu. tubelawak spt sakit hati dengan fida. sekian :)


kalau allah nak tunjuk hal sbnr, terbongkar juga suatu hari nanti siapa yang betul atau salah. allah itu maha adil :)

GematriA™ said...

Makcik Neyra:

" Nota: Tapi, samada betul atau sebaliknya fakta yang dibongkarkan oleh belog tersebut, saia sendiri tiatau. "

Ehehehe..

syahirah sabri said...

hehehe~ :)

Siti Zulaikha said...

sian kat Fida, kelakar jugak ap yg dibongkarkan tubelawak tu hehehe...tp xpe Allah Maha Mengetahui kan ;)

Siti Zulaikha said...

sian kat Fida, kelakar jugak ap yg dibongkarkan tubelawak tu hehehe...tp xpe Allah Maha Mengetahui kan ;)


Translate