(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

NAFI DAKWAAN GAYSEC, NOR ARLENE TAN BUAT LAPORAN POLIS.



By  Sic Fallacy     8/10/2011 01:39:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Dalam sehari dua ni, tentu kamurang tau yang kumpulan hackers, GaySec sekarang ini sedang giat membongkarkan Siapa Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara? melalui operasi yang mereka namakan sebagai #OpsRamadhan.

Dan pada Laporan ke-2 #OpsRamadhan itu, mereka telahpun menamakan Nor Arlene Tan bte Khalid sebagai individu yang bertanggungjawab disebalik Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara yang menggemparkan negara dengan melakukan penghinaan terhadap Agama Islam melalui laman belog dan akaun fesbuknya.


Nor Arlene Tan, dalam belog peribadinya [ http://purplepearl.wordpress.com/ ] ada menyatakan bahawa dia bukanlah Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara seperti yang didakwa oleh GaySec.

Dibawah adalah public statement yang dibuat oleh Nor Arlene Tan, mengenai dakwaan terhadapnya;

I am saddened by this situation as this is really a sick act by a bunch of people who love to simply accuse without any proof. For the record, I am absolutely not Sitt Wuzura and I have never known this person before. I was not even aware about this issue until 3 days ago where I got an alert by some facebook friends that I was being wrongfully accused. The first time I ever read her blog was also 2 days ago when I had to show evidence to the police. For your information, I have made a police report against Gaysec and anyone else for the wrongful accusation, for posting my personal details in public, and for encouraging the public to harrass me, including making death threats at me. Dear friends, please let us spread the truth during this holy month where it is not merely avoiding from eating and drinking, but most importantly avoiding from spreading lies and fitna, as well as seeking truth and enlightenment."

Dan disini pula adalah laporan polis yang dibuat oleh Nor Arlene Tan, pada August 8th 2011 di Balai Polis Kelana Jaya.
*Kelik untuk lebih jelas*
credit: 1peluru.



Nota: Entahlah.
Kita tunggu dan lihat ja lah apa yang akan berlaku lepas ni.



SIGNING.OUT

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

3 comments:

syahirah sabri said...

dia buat report dgn my friend yg keje kat balai polis KJ. kawan cakap, dah buka pn kertas siasatan. dia kata tnguuuu apa yg polis dedahkan nnt. apa2 tnggu gaysec pnya part 3 dlu hahaha

GematriA™ said...

Neyra: ehehehe..betul. kita tggu part 3 nt.

cEro said...

aku rasa, dan semua org tau kot, yg sitt wuzara tu mungkin bukan 'seseorang', tapi satu kumpulan...

ntah laa, bila dah bukak siasatan polis, kita tunggu sapa yg salah...
kalo dh berani nk kutuk sana sini dlm internet, apsal tak berani nk ngaku sendiri dan tegakkan pendirian dalam realiti..


Translate