(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[ REVIEW ] SAMSUNG GALAXY TAB 7 PLUSBy  Sic Fallacy     2/11/2012 12:15:00 AM    Categories,,,, 
Assalamualaikum.
Samsung Galaxy Tab 7 Plus dengan sistem operasi Android Honeycomb keluaran google ini, merupakan ahli keluarga Galaxy terbaru yang saia miliki sejak sebulan lalu. Dan pendapat sa, ianya merupakan sebuah tablet terbaik yang telah banyak berubah, dari segi spesifikasi mahupun rekabentuk.

Samsung Galaxy Tab 7 Plus bersaiz 7.7″ x 4.8", telah banyak berbanding Galaxy Tab siri pertama dahulu. Ianya lebih nipis lagi, namun dari segi diameter panjang ia lebih sedikit dari yang sebelumnya, namun jika dipegang ia terasa sangat selesa. Dan dengan saiznya yang nipis, membolehkan tablet ini disimpan ke dalam pocket seluar. 

Kedudukan port audiojack, microsd, simcard, caj bateri segalanya berada di tempat yang sesuai, cuma bahagian bateri Galaxy Tab 7 Plus ini tia boleh dibuka dan perlu dihantar ke service centre atau kedai penjualan handphone untuk penukaran bateri.

Samsung Galaxy Tab 7 Plus ini menggunakan processor dual-core 1.2 GHz Exynos milik Samsung sendiri dan ia adalah yang terpantas jika dibandingkan dengan Androidphone yang lain.

Screen LCD pada Galaxy Tab 7 Plus pula sangat menarik sekali, kerana ber'resolution 1024×600 dan 170 DPI yang dimilikinya sudah cukup memuaskan hati.

Mengenai bateri, Galaxy Tab 7 Plus mempunyai perkakasan bateri yang sangat baik, tablet ini boleh bertahan berjam lamanya jika menggunakan aplikasi media sosial yang pastinya menggunakan sambungan internet yang berterusan, paling maksimum ianya boleh bertahan 5 atau 6 jam. Dalam standby mode pula, ianya boleh bertahan melepasi 24 jam.

Tiada apa yang boleh dikomen tentang kamera 3.15mp/2mp Samsung Galaxy Tab 7 Plus ini, sebab saia lebih gemar menggunakan kamera SLR atau kompak, untuk merakamkan gambar.

Paling siuk tentang Samsung Galaxy Tab 7 Plus adalah jika ingin membuat panggilan dengan tablet ini. Saia cadangkan better menggunakan stereo earphone yang disediakan didalam pakej pembelian. Kalau mau kelihatan lebih menarik, sila guna bluetooth earphone yang boleh dibeli dimana-mana kedai alat komunikasi ( cadangan: sila beli yang sama pengeluaran dengan jenis handphone ), kerana bagi sa yang telah menggunakannya, menjawab panggilan dengannya tanpa wireless device atau earphone, adalah sangat pelik. 
Ehehehe..Nota: Kadang-kadang jawab ja telefon sambil diletakkan ditelinga.
Macam letak buku ditelinga bak kata si cumil, Mllysa..
Samsung + GematriA = Shaheizy Sam?
Bhahahahaha

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

2 comments:

lynda salim said...

wahhh bestnya..linda tengah search pasal galaxy tab ni.... rasa nal beli setelah baca entry awak ni ..

*ilikeitsooooomuchh

GematriA™ said...

@lynda salim ehehe..
beli ja.
boleh jadi geng..


Translate