(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[ GAMBAR ] GADIS HINA ALLAH DAN ISLAM DI TWITTER



By  Sic Fallacy     7/23/2012 11:38:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Macamana dengan ramadhan kalian?
 Alhamdulillah kita sudah pun akan masuk hari ke 4 Ramadhan. Tiada cerita istimewa mengenai saia sehari dua ni, cuma ada sedikit kekecewaan bila menjengah ke laman twitter siang tadi.

Tentang gadis ini. Mutia Dewi, pemilik tweethandle @QueenMutiaa begitu lancang menghina Allah dan Agama Islam secara terang-terangan di twitter.

Lihat screenshot di bawah ini, dan kamurang ulas sendiri mengenainya.




Bukan mahu bersikap kurang ajar, tapi apa masalah gadis ini?
 Gilakah dia?


Nota: Saia ada juga rakan dari Indonesia, dan mereka juga kecewa dengan tindakan bodoh gadis ini.







DAFUQ?!

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

30 comments:

MNS said...

panas je tgk tweet si gila ni..

GematriA™ said...

@MNS ahahaha..aku bulan2 posa ni xboleh mencarut. So aku cume bleh ckp dia tidak waras tahap khinzir.. apa la masalah dia agaknya

wan mohd firdaus said...

budak gila nikan terlepas dari hospital sakit jiwa..kecoh satu dunia dia terlepas..

wan mohd firdaus said...

budak gila ni kan yang terlepas dari wad sakit jiwa..kecoh satu dunia pasal dia terlepas..

HARIAN PELITA (PERWAKILAN TASIKMALAYA) said...

Di Beli aja Paling-paling Dia Lonte,Jablay ,,pelacur,,atau Stress,,,atau Masih Belum Ngerti atau Bodooh Ga ketulungan Pangkat kedudukan Dia itu Hina atau Terhina di Dunia,,jangan Gentar "Islam Tlah Ter-Uji" dalam Hal demikian,,,

Anonymous said...

semoga Allah membuka hatinya semula..

nAnA dAyAnA said...

kalau aku jumpa perempuan ni .lanyakkan aje ! panas doe tengok ! macam sial !

nAnA dAyAnA said...

betol-3 . rase nak lanyak je betine ni pakai lori !

nAnA dAyAnA said...

kalau aku jumpa perempuan ni .lanyakkan aje ! panas doe tengok ! macam sial !

GematriA™ said...

kan?

Muhammad Rizki said...

Saya dari indonesia. Menurut saya,akun queenmutia ini akun pengadu domba,yang ingin mengadu domba islam dengan kristen,dan malaysia dengan indonesia sekaligus. Kenapa sih malaysia dan indonesia harus diadudomba? Indonesia dan malaysia adalah dua negara besar yang berpenduduk muslim paling besar pula. Bila malaysia dan indonesia bersatu,maka akan jadi kekuatan muslim yang besar di asia tenggara. Nah,pasti ada yang khawatir tentang itu. Sahabat2,kita jangan terprovokasi. Rasulullah sudah mengingatkan,fitnah akan merajalela di akhir jaman.

GematriA™ said...

Sabar cik @nAnA dAyAnA sabar sabar

GematriA™ said...

Terima kasih om @Muhammad Rizki atas pencerahan.
Saya tertarik dan bersetuju dgn kenyataan yang diakhir itu, kalau bisa Malaysia sama Indonesia bersatu, maka besarlah pengaruh Islam di asia

Ega Rafa Pradipta said...

dia itu account fake. tak usah hiraukan dia :) saya minta maaf atas nama Indonesia.

GematriA™ said...

@Ega Rafa Pradipta Terima kasih utk maklumat gan :)

Rosalina Dwi Puspa Agustin said...

Ya Allah. Saya minta maaf ya atas nama Indonesia

GematriA™ said...

@Rosalina Dwi Puspa Agustin
Gausah gitu dong. Berdoalah moga hal sebegini gapernah bisa berulang lagi. :)

Hasbukin Nur said...

cukup aneh jg dy bs pakai bahasa malaysia padahal mengaku dr indonesia....paling cm mw adu domba n merusak nm bangsa indonesia ini cewek laknat....

Hasbukin Nur said...

BOHONG kalau dy dr Indonesia.....koq bs pakai bahasa malaysia yg saya sendri tidak cukup mengerti.....pasti cm mau adu domba dan merusak nama Indonesia....

GematriA™ said...

@Hasbukin Nur saya juga rasa dia dari Malaysia pada mulanya. Tapi rata-rata mengatakan dia dari indonesia. apa-apa pun, jgn kerana dia ini, kita berantakan. :)

dinar rahmah said...

biarkan saja gan,dia memang begitu.tidak bisa jaga mulut

Ibnu Akbar An Nuha said...

tuh orang sekarang followers nya udah 35ribuan gila nyari sensasi cuma buat nyari follower

GematriA™ said...

@dinar rahmah setuju. kalau lagi dilayan makin teruk jadinya.

GematriA™ said...

@Ibnu Akbar An Nuha nah, apa lagi yang dimaunya?

Muhammad Rizki said...

Untuk membendung itu,bagaimana kalau kita membuat blog,twitter,dan fb persatuan malaysia-indonesia?

firda maulinda said...

Fotonya agak berbeda dengan foto kolesi dia.coba deh di view lagi di twitternya

GematriA™ said...

makasih gan.
diliat lagi..

Shacacaa MostWanted said...

Hm. Kita tk mampu nk ckp pe skrg. Allah maha mengatahui, dia yg akan bg pngajarab dkt hamba2 dia yg buat silap. Kita doa jela baik2 utk dia. Bkn nk biarkan tp Allah jela yg tahu

Anonymous said...

dia cuma seorang faker, foto yg diambil dari twitternya megi kirana,aduh malu banget udah ketahuan dia.

Anonymous said...

PEREMPUAN PALING DAJAL SEMOGA ALLAH TURUNKAN BALA DAN MALAIKAT CABUT NYAWA KAU SAMPAI MAMMPOSSSSS


Translate