(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[ GAMBAR ] EMALIZA LIZAEMA HINA NEGERI SABAH DI FACEBOOK



By  Sic Fallacy     8/09/2012 04:48:00 AM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Mula-mula saia ingin mengucapkan terima kasih kepada seurang sahabat yang tidak mahu didedahkan namanya ( bajet #retis lettew~ Bhahaha ) sebab rajin menghantarkan gambar-gambar atau info yang boleh dijadikan entry didalam belog yang serba mengarut ini. 

Kredit untuk anda, Incik Anonymous!
 
Cukup.
Kembali kepada niat asal entry, ini ada lagi contoh atau bukti laman facebook adalah tempat si bodoh membodohkan diri sendiri.

Kali ini, menunjukkan pemilik nama Emaliza Lizaema, bertindak bangang apabila menaikkan status berunsur hinaan terhadap Sabah, Negeri DiBawah Bayu.

Emaliza Lizaema – Gadis Yang Hina Negeri Sabah Di Facebook
Jika dilihat pada statusnya, mungkin budak ni ditawarkan disebuah pusat pengajian yang bertempat di Sabah. Dan mungkin juga dia adalah kaki sosial, kaki karaoke dan segala kaki dikampung halamannya ( tapi tiada kaki untuk berjalan sebab bertanyakan adakah Sabah mempunyai LRT! Wakakaka )

Mengikut sumber, akaun Emaliza Lizaema ini telahpun dipadam selepas di'FLAG oleh pengguna fesbuk yang mungkin dari Sabah atau yang mereka yang marah dengan tindakannya itu.
 
Sedikit langkah dengan niat membakar darah Emaliza Lizaema, beberapa fanpage mengutuk Emaliza Lizaema telah diwujudkan.

Amaran: Terdapat perkataan didalam imej dibawah adalah kurang menyenangkan. Baca dengan risiko sendiri. Ehehehe

Emaliza Lizaema – Gadis Yang Hina Negeri Sabah Di Facebook 
Emaliza Lizaema – Gadis Yang Hina Negeri Sabah Di Facebook

Nota: Saia ada soalan, jijikkah dan kotor ka tempat untuk kau mencari ilmu?
Kau p Sabah untuk belajar atau bersuka ria?
 Kau sibuk tanya tempat orang ada karaoke, tempat kau ada ka?
 Paling penting, tempat kau ada LRT ka?

Wakakaka







DAMN!

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

11 comments:

watever said...

tak baik hina org...

Nina said...

Berani dye hina tmpat cari ilmu..klu hina sgt sabah 2 g r study kt oversea.melampau r budak ni..

GematriA™ said...

@watever ohkerja.com?
Wakakaka..

tiada siapa2 hina siapa2 disini..
Huu

GematriA™ said...

@Nina dia tak mampu kot.
Tapi nak perasan belajar oversea.

mungkin dia kna la cari tempat karaoke, sebab boleh la camwhoring kt sana lepas tu upload gmbar dlm fesbuk nk tunjuk dkt kwn2 dia yg dia kaki karaoke dan campus life dia happening! wakakaka

fallen angel said...

love this post bebeh. tapi dengar kata, facebook budak ni been hacked dan bukan beliau yg post hinaan dia tu. whatever it is, proud to be SABAHAN, :)

GematriA™ said...

@fallen angel thanks dear.
Bukan dia? Fb akaun kena hacked? Damn..terlepas! Betul ka?
Nanti mau cari lagi.

Btw, thanks sebab info tue.

We'l D. Lojungah said...

Tidak tau mna cerita sebenar, FBnya dihack atau mmg betul itu wall post dia. Tp prkara tersebut bkn kecil, bkn perkara main2, heboh satu M'sia xkan xda kwn yg bgtau dia kna kutuk, dan bila tau dihack kenapa xpadam cepat dan minta maaf kat semua cepat2, xkan bukit dah jd gunung berapi baru nk kata "Bukan aku, akaun FB aku kna hack lah.."

We'l D. Lojungah said...

Whatever!! xkisah kena hacked atau mmg dia sengaja buat. Benda nie bukan main2, heboh satu m'sia, xkan xda kwn atau family dia bgtau yg dia kena kutuk psl wall post tuu, bila dah tau kena hacked knapa x padam cepat dan cepat2 minta maaf kat page2 yg start kutuk dia. Nie x.. bukit dah tukar gunung berapi baru nk kata "Bukan aku post lah, aku kena hacked.." Lu fikir lah sindri..

Anonymous said...

tgok negeri siapa yang banyak pengunjung kat Malaysia ni... SABAH bukan??...pelancong oversea merebut p SABAH BAH!!...biasa la negeri yang cantik.. negeri lain pun cantik la... Pa pun komen org, SABAH always in my heart...

Anonymous said...

sbenanye perkara ni telah d explain tp sy sbg bekas guru skolah dia bertanggungjwb utk explain sbb sy tau pe yg jd,,emaliza lizaema bkn acc fb dia tp ada individu lain yg skt ati ngn dia curi pic dr fb dia n buat acc tu n hantar post cmtu,,so dia xdpt delete fb tu sbb xde pasword,tp dia dh wat lporan polis n pd skmm juga,dia bkn kaki karaoke n bdk kg je,,malah d skolah dia seorg plajar yg berbudi bhasa n x pnah kluar pekataan kesat even dia bergurau ngn kwn,klau rajin check blk fb terbabit n tgk ble acc tu d buat,,n kalau btul dia buat npe fb tu leh approve org luar yg nk kutuk2 dia sbg fren,,

GematriA™ said...

@Anon 1:43PM thanks for the info.


Translate