(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

[UPDATED] "AKAUN FB SAYA DIHACK ORANG," - GOPINATH JAYARATNAM



By  Sic Fallacy     9/26/2012 11:30:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.

Setelah screenshot status itu tersebar, satu lagi kemaskini di dinding akaun fb'nya dimuatnaik. Dimana, dia dengan panjang lebar menceritakan 'perkara sebenar' yang terjadi, dan memohon maaf kepada seluruh umat Islam di Malaysia serta berhasrat untuk memadam akaun laman sosial miliknya itu.

 *kelik untuk lebih jelas*

Seperti juga dalam entry yang pernah disiarkan ini, alasan akaun peribadi fb miliknya di'hack (godam) oleh seseorang dan individu tersebut yang bertanggungjawab mengemaskini status berunsur hinaan itu.

 
*kelik untuk lebih jelas*
Jika dilihat pada screenshot, adalah tidak wajar bila kita menggunakan komputer awam seperti di cybercafe atau sebagainya kita akan saved'kan kata laluan (password).

Lagi tidak logik bila seseorang itu pelajar yang berpendidikan tinggi boleh berbuat benda semacam tu.
.
*kelik untuk lebih jelas*

 Persoalan saia sekarang, kalau dia tidak bersalah, kenapa sampai mahu padam akaun fakebook, kan?
" Takut kerana salah la itu, bos! " -Shrek
Mungkin! Bhahahahaha


Nota: Harap-harap betullah ceritanya itu.
Kita hidup berbilang kaum ni kenala saling menghormati sesama kita.
Baru lah aman, kan?


UPDATED 3:40am: Dengarnya ada pihak yang berang dengan tindakan Gopinath, p menyerang rumah keluarganya? 


UPDATED 11:26pm: Pihak Polis DiRaja Malaysia dilaporkan telah menahan suspek, untuk membantu siasatan dakwaan hina Islam. Kelik link ini
(Ihsan daripada mStar Online)





1MALAYSIA
TOGETHER-GETHER MAA!

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

10 comments:

rudy said...

Hmm..

Knp smpi nak delete akaun??
duhh..!

FAKEBOOK = eternally fake !

Nina said...

ececeh,,pandainya dia berkata-kata..dah buat xmo ngaku.

GematriA™ said...

@rudy
Ahahaha.. itula pasalnyer.

GematriA™ said...

@Nina
ahahaha..tapi kita taktahu kan.. betul ke apa yg ditulis atau sebaliknya.

cEro said...

Tu laa, lain kali pergi library n cyber cafe tak payah laa masuk facebook..
n00b n00b..

GematriA™ said...

@cEro
Ahahaha.. tabik!


#TahiFebuk! #TahiFesbuk everywhere..

Aida Omar said...

Kan dah kena.. lain kali mohon lebih berfikiran nak update status tu..

Nina said...

Neil tapi Nina ada bukti yg dia tipu..sejarah page yang dia like..dia memang anti-islam,

GematriA™ said...

@Aida Omar
Sorry to say, Majoriti fesbukfag ni takde otak kot. Lebih2 lg #BBNU. Diorg tak tahu kegunaan fesbuk dgn betul.

GematriA™ said...

@Nina
Sila update d blog. Nnt org p baca.


Translate