(sic)fallacy

2: The [sic]ness Continues
Follow Me

MAK CIK HAJJAH SITT AL-WUZARA KEMBALI MENGHINA AGAMA ISLAM



By  Sic Fallacy     12/26/2012 02:48:00 PM    Categories,,, 
Assalamualaikum.
Suatu ketika dahulu, negara kita gempar dengan kisah mengenai seorang wanita beragama Islam secara terang-terangan telah menghina agama Islam termasuk Allah swt dan Nabi Muhammad saw.

Namanya adalah Mak Cik Hajjah Sitt Al-Wuzara

Kisahnya yang gemar memaki hamun agama Islam di laman sosial Facebook dan di Twitternya mendapat perhatian meluas selepas didedahkan di media massa. Ada juga beberapa kumpulan penggodam (hackers) dan orang perseorangan yang telah melakukan penyiasatan terhadap individu tersebut dan mendapati wanita itu adalah seorang Muslimah rakyat Malaysia dengan nama asalnya yang dikenali Adlin Abd Jalil.


Identitinya dikenal pasti selepas Adlin sendiri dengan bodohnya memuat naik gambar kad pengenalannya untuk tatapan umum di laman sosial miliknya.

Adlin dikatakan tinggal di Sweeden dan menjadi ahli aktif di sana untuk memurtadkan umat Islam yang ada. Sehingga kini, dikhabarkan Adlin sudah banyak memurtadkan umat Islam dan jumlahnya boleh dikatakan agak tinggi.

Setiap hari, ada sahaja kata-kata yang cubaan memesongkan akidah umat Islam dikeluarkan oleh Adlin untuk bacaan orang ramai termasuk pengikutnya di Facebook. 

Boleh dikatakan, Adlin mengkaji setiap ayat dalam Al-Quran dan hadith-hadith dari Rasulullah saw, tetapi dia akan menyasarkan maksud sebenar agar umat Islam terkeliru dari ajaran yang sebenar. 

Selepas pendedahan yang dilakukan, Adlin senyap seketika dari operasinya yang suka mengeluarkan kata-kata makian dan lucah terhadap Islam. Namun, Adlin muncul semula baru-baru ini dalam meneruskan operasi menghina Allah S.W.T dan Nabi Muhammad S.A.W.

Disclaimer: Gambar-gambar screenshot dibawah mempunyai kata-kata yang sangat menyakitkan hati. Read with your own risk.

 

 

 

 




Nota: Tiada nota untuk entry ini.













SPEAK.NO.EVIL

About Sic Fallacy

Vanilla Android Code Ninja. [CLOCKWORK] Modder. Androidian. DUnified. XDA-University. Photography. CEO.

11 comments:

Cheida_Mymee said...

jumpa dia ni tembak kasi mampus ja

GematriA™ said...

@Cheida_Mymee
Amboii garangnya. Ahahaha..

cEro said...

Kenapalah wujud org mcam ni?
Kesian dia...ish ish ish...

GematriA™ said...

@cEro
Soalan paling susah untuk di jawab tu wahai sahabat.

Narru said...

hadeh,payah itu..

http://narrucyber.blogspot.com/

Dkna Abza said...

Astagfirullahalazimm..tak sanggup dkna nak baca post dari beliau...semoga Allah buka pintu hatinya kembali ke jalan yang benar..insyaAllah

Bob Merley said...

Kena letak bounty atas kepala. "dead not alive". kasi pancung minah ni

GematriA™ said...

@Dkna Abza
Kan? Teruk gila. Ada lg post dia dlm fb tu. Tp diri sendiri pun xmampu nk printscreen. Sedih.

GematriA™ said...

@Bob Merley
Mujur la negara kita ada undang2.

nur adiza said...

eii ... geram nya lpas bca smua post org nhey.... astfrlh ... semoga beliau kembali ke jln yg benar .. amin

GematriA™ said...

@nur adiza moga2lah kan.

baidewei, trimas sebab sudi komen walaupun dalam entry lama ;)


Translate